Wetgeving stuurt professionals aan

Mooi voorbeeld van hoe wetgeving een impact heeft op het speelveld van professionals. “Vanwege de komst van de Omgevingswet in 2019 zoekt de overheid juridische experts zoals juristen RO en Omgevingsrecht. (…) De vraag naar handhavingsjuristen neemt zelfs met 139% toe ten opzichte van het vierde kwartaal van 2015.” De Nederlandse Omgevingswet is te vergelijken met de Vlaamse Omgevingsvergunningreglementering, in voege sedert 23/2/2017.

Het rapport stelt onder meer vast: “Medewerkers die mogelijk al jaren vastzitten in een bepaalde omgeving zijn in toenemende mate bereid risico’s te accepteren die horen bij een baanswitch. Het bedrijfsleven anticipeert hierop. Vakkennis is en blijft zeer belangrijk voor startende én meer ervaren juristen. Daar moet blijvend in worden geïnvesteerd. Daarnaast zien we echter dat vaardigheden en competenties belangrijker worden. Denk hierbij aan zaken als resultaatgerichtheid, flexibiliteit, omgevingssensitiviteit en niet te vergeten integriteit.”

En ook opvallend voor een beroep dat zich meestal liever conservatief opstelt, en ten onrechte zo blijkt (zie de laatste zin): “Om optimaal te kunnen profiteren van de economische groei houden advocaten in toenemende mate hun verdienmodel tegen het licht, waarbij zij rekening houden met een grotere roep om transparantie en te maken hebben met de effecten van digitalisering. Dit vergt in toenemende mate een ander type advocaat, reden waarom deze sector flink aan het aantrekken is.”


Bron: Yacht – https://www.yacht.nl/over-yacht/kenniscentrum/pers/2017/02/17-02-2017-overheid-en-bedrijfsleven-strijden-om-juridisch-talent


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s