Perceptie & Expeditie – naar een nieuwe ledenbinding

Perceptie_Expeditie_2019“Als we kijken naar hoe mensen zich verbinden met elkaar of binnen een groep dan stellen we telkens opnieuw de spanning vast tussen het eigenbelang en het belang van de groep. Om de juiste balans te vinden tussen de What’s in it for me? en de What’s in it for us? is het belangrijk om in te zien dat er twee uitdagingen een rol spelen: hoe we naar elkaar en naar de dingen kijken (perceptie) en hoe we op een constructieve manier handelen en samenwerken om tot toegevoegde waarde te komen (expeditie).”

Je leest er alles over in mijn nieuwe publicatie Perceptie & Expeditie. Je kan hier de PDF downloaden. Heb je liever een mooi gedrukt exemplaar, dan kan je dit gratis krijgen. Stuur me een e-mail (marc@2Mpact.be) met je adres en het komt jouw kant uit.

Ik ben overigens heel blij te mogen vaststellen dat deze aanpak om tot zinvolle ledenbinding te komen veel bijval kent bij uiteenlopende ledenorganisaties. Op 11 oktober geef ik er opnieuw een masterclass/workshop over om verenigingsprofessionals toe te laten dit in hun organisatie/praktijk toe te passen. Meer info hierover vind je op de BSAE-website).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s